Домашна пица

Необходими продукти

500 г брашно София Мел Екстра 250 мл топла вода 1 пак суха мая (½ пак жива мая) 50 мл зехтин 1 ч. л. сол За плънката: 300 мл доматен сос 100 г бекон 3 нарязани на дребно гъби 100 г настърган кашкавал и моцарела риган маслини, домати, босилек

Маята се разбърква във водата със зехтина и солта, след което се оставя да шупне за 15 минути. Добавя се брашното и се омесва меко еластично тесто. Завива се с кърпа и се изчаква да почине за около 1 час на топло. В подходяща тава се разстила тестото и се подрежда плънката за пица. Намазва се доматеният сос, отгоре се поръсват гъбите, филийките бекон, маслините и се завършва с кашкавал и моцарела. Овкусява се с риган и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути или до готовност. Може да се украси с чери домати и босилек.

* Плънката за пица може да се направи с продукти по Ваш избор и вкус.

публикувано на 12Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти