Свежа лятна торта

Необходими продукти

150 г брашно София Мел Класик 2 яйца 330 г захар 350 мл пълномаслено прясно мляко 80 мл олио 3 с. л. какао 1 ч. л. бакпулвер 1 капсула ванилия За крема: 400 г крем сирене 200 г Маскарпоне ½ ч.ч. пудра захар 200 мл разбита сладкарска сметана (сметаната се разбива с 3-4 с.л. захар) плодове и ядки за украса

Яйцата се разбиват със захарта до пухкавост. Добавят се и останалите продукти за блата, за да се получи хомогенна смес. Във форма за печене 20 см. се поставя хартия за печене, която леко се намазнява и се поръсва леко с какао. Сместа се изсипва и се се пече на загрята до 160 градуса фурна за около 40-50 минути, като 10 минути преди да е готово се увеличават градусите на 180.

Крем сиренето,маскарпонето и пудрата захар се смесват с шпатула. След това се добавя и разбитата сметана и се разбърква внимателно. Сместа се слага в хладилника за 30 мин.

Когато блатът изстине, се изкарва от формичката и се разделя на 3 равни части. Започва се сглобяването на нашата свежа торта. В чиния или плато се слага първия блат. Намазва се с част от крема и се слага втория блат.

публикувано на 9Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти