Домашни толумбички

Необходими продукти

600 г брашно София Мел Екстра 8 яйца 600 мл вода 320 г захар 1 с. л. лимонов сок 300 г краве масло 1/3 к. л. сол олио За сиропа: 600 мл вода 400 г захар 2 ампули ванилия

Започва се с направата на тестото за толумбичките. Водата се загрява в дълбок съд на котлона и когато заври се добавят захарта, лимоновият сок, маслото и солта. Котлона се изключва и при непрекъснато бъркане и постепенно се добавя брашното, докато се получи хомогенна смес, която се отделя от стените на съда. Оставя се да поизстине малко и отново при нептрекъснато бъркане се добавят яйцата. Накрая се получава гладка смес.

За сиропа се смесват водата, захарта и ванилията в тенджера. Оставят се да заврят на котлона и сместа да се сгъсти.

В дълбок съд за пържене се изсипва олио и се загрява. Тестото се поставя в шприц и толумбичките се шприцоват направо в горещото олио. Изваждат се с решетъчна лъжица и се потапят набързо в сиропа. След като се изпържат всички толумбички се подреждат в тава и се поливат с охладения сироп. Хубаво е да престоят така поне 3-4 часа преди консумация.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти