Хасковска масленица

Необходими продукти

500 г брашно София Мел Класик 250 мл. топла вода ½ пакетче жива мая 2 малки яйца 1 ч. л. сол 1 с. л. захар За плънката: 200 г разтопена мас 250 г натрошено сирене

Замесва се меко тесто от маята, водата, яйцата, брашното, захарта и солта. Оставя се под кърпа за около 1 час. След това тестото се разделя на 4 топки и всяка от тях се разточва на дебела кора. Кората се намазва обилно с маста и се поръсва със сирене. Завива се на руло и леко се усуква. Корите се подреждат в намаслена тава. Оставя се да почине за 30 минути. Масленицата се намазва с разбито яйце и се пече на загрята до 170 градуса фурна за около 1 час.

публикувано на 0Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти