Типов хляб с маслини

Необходими продукти

500 г брашно София Мел Типово 300 мл хладка вода 1 суха мая или 20 г свежа 1 непълна ч.л. хималайска сол 1 ч.л. захар 150 г обезкостени маслини

1. Смесват се брашното, маята, захарта, хималайската сол и водата. Омесва се плътно тесто и се остава да втаса за около час или докато удвои обема си.

2. След това, тестото се разстила и се поръсва с нарязаните обезкостени маслини. Навива се на руло и се оформя в предварително намазана тава за печене.

3. Оставя се да втаса отново и след това се пече в предварително загрята до 180ºС фурна за около 40-45 минути.

Рецептата е предоставена от Севдалина Спасова

публикувано на 5Аз приготвих тази рецепта

Подобни рецепти