Ябълков пай
Торти, Сладкиши, Други сладки печива

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Екстра
100 г захар
200 г масло
1 голямо яйце
2 с. л. студена вода
щипка сол

За пълнежа:
5 ябълки
80 г натрошени бисквити
100 г кафява захар
1 1/2 пак. канела
100 г натрошени орехи

Начин на приготвяне:

Брашното, солта, захарта и маслото се смесват и се претриват, за да стане на трохи. След това се добавят яйцето и водата и се замесва тесто, което се оставя за 1 час в хладилника. През това време се обелват ябълките и се нарязват на полумесеци. Към тях се добавят останалите съставки и всичко се разбърква.

Щом тестото се охлади се разточва кора с диаметър по-голям от дъното на формата за печене. Оставя се малко от тестото за направата на декорация върху пая. Щом се оформи кората по тавата се надупчва с вилица и се оставя за 10 мин във фризера. След това се изсипва ябълковия пълнеж, покрива се с решетката от заделеното тесто и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 1 час.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

10.12.2016

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.