Сух сладкиш с ябълки
Сладкиши

Изпратена от:

Катерина Ненкова от Варна

Необходими продукти:

1 ч.ч брашно София Мел Утвърден Стандарт " България" Бяло
1 ч.ч пшеничен грис
1 ч.ч пудра захар
1 ванилия
7 бр. ябълки
50 мл. олио

Начин на приготвяне:

1. Всички сухи съставки се смесват добре.

2. Ябълките се белят и настъргват.

3. Сухата смес се разделя на 3 равни части.

4. Взема се тавичка. Намазва се с олио. Слага се един ред от настърганите ябълки. Отгоре се слага суха смес. Притиска се добре. Полива се с малко олио. Пак се слага слой от настърганите ябълки, суха смес, олио, ябълки и се завършва със суха смес.

5. Слага се малко олио и се пече на 180 ° С до зачервяване, около 40 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.11.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.