Сицилиански грис хлебчета
Хлябове

Необходими продукти:

220 г София Мел Грис
230 г брашно София Мел Класик (плюс още за доомесване)
300 мл хладка вода
1 ч.л. мед
1 пак. Суха мая
2 щипки сол

Още:
100 г сусам
1 яйце

Начин на приготвяне:

Замесете тестото от всички продукти и го поставете в леко намаслен с олио съд, покрийте го с кърпа и го оставете да втаса докато удвои обема си. След това го приберете в хладилника да се охлади за около 2 часа. Разделете охладеното тесто на 8-10 равни части, като оформите на фитил или завиете краищата като охлюв.
Прехвърлете в тавички, поръсени с още малко грис на дъното и покрийте с прозрачно фолио, като внимавате да не залепва за тестото. Приберете в хладилника за още два часа.
След това, охладеното тесто се оставя на стайна температура още половин час, докато загреете фурната на 200°С.

Преди да започнете да ги печете, намажете леко с размито с вода яйце и поръсете със сусам. Печете за около половин час, като във фурната поставите съд с вода на дъното.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.06.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.