Красиво подреденото цветово ястие в чинията засилва апетита и удоволствието от храната. За празничните, а и ежедневните си менюта използвай подправките за вкус и за украса около чинията. Развихри въображението си като оформиш плодовете по интересен начин или пък направиш различни форми около ястието със сос и дори шоколад.
Идват толкова много светли празнични дни, в които може да направиш любимия тиквеник. Тайната, за да бъде наистина сладък и мек, е напръскването му със захар, разтворена в топла вода след изваждане от фурната. Но не бива да прекаляваш с намокрянето, за да не стане твърде воднист.
Как да направиш чесново хлебче за чудо и приказ? Разрязваш на филийки домашно приготвената багета/франзела, поливаш всяко парченце със смес от разтопено масло, счукан чесън и ситно нарязани подправки. След това отново я сглобяваш, увиваш я в алуминиево фолио и я връщаш във фурната за 10 минути. Bon Appétit!
Трик при приготвянето на бисквити или други сладкиши с парченца шоколад, е да ги добавиш след брашното и да размесваш с бъркалка със загребващо движение. Така и парчетата ще останат цели, и ще се разпределят равномерно, но от брашното няма да се отдели прекалено много глутен и бисквитите няма да станат твърди.