Усукани царевични питки
Хлябове

Необходими продукти:

За тестото:
300 г брашно София Мел Класик
200 г брашно София Мел Царевично
20 г жива мая
250 мл прясно мляко
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
2 яйца
80 г масло

За гарниране:
2 с.л. София Мел Грис за поръсване
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:

В леко затопленото мляко се разтваря захарта и маята и се оставят настрана да шупнат.
В купа се слагат двата вида брашно, солта и се прави кладенче.
В него се изсипва шупналата мая и двете яйца. Замесва се меко, нелепнещо тесто. Сложете го в намазана с олио купа и го покрийте с найлоново фолио. Оставете тестото да втаса докато удвои обема си.
След това го разточете на правоъгълник. Намажете горната половина на правоъгълника с масло и за-хлупете с долната половина. Притиснете краищата на тестото, за да се залепят. С нож разрежете тестото на ленти с дебелина около 5 см и направете в средата прорез без да достига докрай. Разтворете прореза и усуквайте плитката отвътре навън няколко пъти. Издърпайте двата края отново, за да се изпъне плитката. Наредете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Оставете плитките да втасат още 25 минути, намажете с разбито яйце и поръсете с грис. Печете за около 20 минути на 180°С.

ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.07.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.