Торта „Виктория
Торти
Необходими продукти:
За блата:
250 g брашно София Мел Кекс
200 g меко краве масло
200 g захар
4 яйца
щипка сол
За пълнежа:
300 ml сметана 35 % масленост
2 с.л. пудра захар
4 с.л. супени лъжици ягодово (малиново) сладко
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до пухкав крем. Прибавят се яйцата едно по едно.
След това се добавят брашното и щипка сол и се разбърква внимателно с шпатула до гладка консистенция.
Тестото се разделя в две форми за торта с диаметър около 20 см, покрити с хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.
След изпичането блатовете се оставят да изстинат напълно върху решетка.
Първият блат се намазва с ягодово сладко, върху него се нанася слой разбита със захар и ванилия сметана, след което се захлупва с втория блат, също намазан със сладко. Оставя се в хладилник да стегне леко.
Поръсва се с пудра захар и е готова за сервиране
Добър апетит!
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване