Торта „Виктория


Торти

Необходими продукти:

За блата:
250 g брашно София Мел Кекс
200 g меко краве масло
200 g захар
4 яйца
щипка сол

 

За пълнежа:
300 ml сметана 35 % масленост
2 с.л. пудра захар
4 с.л. супени лъжици ягодово (малиново) сладко
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Маслото се разбива със захарта до пухкав крем. Прибавят се яйцата едно по едно.

След това се добавят брашното и щипка сол и се разбърква внимателно с шпатула до гладка консистенция.

Тестото се разделя в две форми за торта с диаметър около 20 см, покрити с хартия за печене. Пече се в загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

След изпичането блатовете се оставят да изстинат напълно върху решетка.

Първият блат се намазва с ягодово сладко, върху него се нанася слой разбита със захар и ванилия сметана, след което се захлупва с втория блат, също намазан със сладко. Оставя се в хладилник да стегне леко.

Поръсва се с пудра захар и е готова за сервиране

 

Добър апетит!

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

03.11.2025

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.