Бретцели – Хот Дог с пушени пилешки наденички Други солени печива

Необходими продукти:


За тестото:
1 и ½ чаени чаши хладка вода
2 супени лъжици захар
2 и ½ чаени лъжички суха мая
1 яйце и 1 белтък
4 и ½ чаени чаши брашно София Мел Екстра
60 грама масло, разтопено
1 супена лъжици сол
2 супени лъжици италиански подправки
½ чаена чаша настъргано сирене Пармезан

За приготвянето:
10 чаши вода
½ чаена чаша сода за хляб
15 пушени пилешки наденички
1 яйчен жълтък разбит с 1 супена лъжица вода
1 супена лъжица едра морска сол
1 супена лъжица семена от фенел

Начин на приготвяне:

Смесете хладката вода, маята и захарта в голяма купа, разбъркайте. Оставете настрани за 5-10 минути или докато сместа започне да се разпенва и увеличи обема си.
Поставете в голяма купа брашното, Пармезана, подправките и солта, размесете много добре. Направете по средата на брашното кладенче. В него изсипете водата с втасалата мая, яйцето и белтъка, разбъркайте, докато продуктите се комбинират. Накрая прибавете маслото и омесете, докато получите меко тесто. Прибавете още брашно, ако е необходимо, тестото трябва да е меко, но да не се лепи по ръцете ви.
Поставете готовото тесто в купа намазана добре с растително масло. Покрийте го с найлоново фолио и го оставете на топло място за около 50 до 55 минути или докато тестото удвои обема си.
Загрейте фурната 180°С .
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
В това време поставете водата и содата за хляб в дълбока тенджера. Нека водата да заври на средна температура.
Извадете тестото върху леко намазана с мазнина работна повърхност и го разточете на голяма правоъгълна кора. Нарежете го на ленти. Всяка лента навийте около наденичките и се постарайте да закрепите тестото добре, като си помогнете с малко вода, за да залепне.
С помощта на решетъчна лъжица, потапяйте така оформените хлебчета във врящата вода със сода за една минута и от двете страни. Отцедете бретцелите от водата и ги поставете върху хартията за печене.
Поставете тавата с попарените хлебчета във фурната и печете около 20-25 минути, докато станат с апетитен кафеникав цвят.

Кредит: Таня Донева - Вкусното ми хоби със Страст и Любов

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.06.2018

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.