400 г тесто за домашна паста
5-6 с. л. песто Дженовезе
зехтин
сол
прошуто
чери домати
Вижте как може да приготвите тесто за домашна паста тук
Тестото се разделя на 2 топки и се разточват на правоъгълни кори с дебелина на еднолевова монета. Кората се завива леко на хлабаво руло и се реже напречно на ивици с дебелина 0,5 см. Готовите фитилчета се слагат във вряща подсолена вода. След 8 минути пастата се изважда и прецежда в гевгир. Добавя се пестото и малко зехтин. Всичко се обърква и се слага в чинии. За повече вкус се добавя малко прошуто и резени чери домати.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ