Пилешка каша
Други солени печива

Необходими продукти:

4-5 с.л. брашно София Мел Екстра (без връх на лъжицата)
6-7 с.л. олио
1 бр. средно голямо пилешко бутче
1.1 л. вода
1 бр. кубче пилешки бульон
1 ч.л червен пипер
50 гр. масло
Сол
Сминдух
Черен пипер
Сирене/кашкавал по желание

Начин на приготвяне:

Във водата слагаме пилешкото бутче да се свари, заедно с пилешкия бульон. След като се свари се обезкостява и се накъсва на малки парчета. Добавя се червеният пипер и 2 щипки сол. Начуква се с помощта на хаванче. В тиган се загрява олиото и се добавя брашно като се бърка непрекъснато за да се запържи. Целта е брашното да получи кафеникав цвят.

Към така запърженото брашно се добавя бульона от свареното пилешко бутче и се оставя да къкри на бавен огън, като се бърка постоянно.

Прибавя се маслото и се продължава с бъркането.

След което се намаля температурата и се оставя да къкри докато остане на мазнина.

След като е готово се добавя черен пипер и сминдух, като пожелание се гарнира със сирене или кашкавал.

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.08.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.