Кашкавалени кифлички
Дребни соленки

Необходими продукти:

520 г брашно София Mел Класик
200 г сирене
200 г кашкавал
1 ч.л. сол
250 г краве масло
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

1 стъпка
В купа смесете брашното, солта, настърганият кашкавал и натрошеното сирене. В кладенче поставете настърганото краве масло и киселото мляко, с угасената в него сода бикарбонат.

2 стъпка
Омесете меко тесто, което оставете да престои в хладилника 8-9 часа.

3 стъпка
Готовото тесто разточете на кори с дебелина около 3 - 4 мм, нарежете на триъгълници и навийте на кифлички.

4 стъпка
Наредете ги в тава, покрита хартия за печене и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 170°C фурна.

СВЕТЛА ПЕТРОВА, Гр. ТЕРВЕЛ

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.