Маслена питка с подправки
Питка, Погача

Необходими продукти:

За тестото:
750 г брашно София Мел Класик
200 мл хладко прясно мляко
100 г кисело мляко
щипка сода
2 яйца
1 к.л. захар
1 ч.л. сол
20гр. жива мая или 1 пак. суха мая.

За намазване:
50 мл.олио
50 г натрошено сирене
масло
подправки по избор – сол, чубрица, риган, куркума, червен пипер и др.

Начин на приготвяне:

1 стъпка
Омесете меко, нелепнещо тесто и оставете да втаса, докато удвои обема си. Смесете в купа олиото и подправките.

2 стъпка
Късайте по малко от тестото и слагайте сирене в центъра. Оформете на топка и намазнете с подправките.

3 стъпка
Подредете топчетата тесто в тава, намажете ги с масло и ги оставете да втасат отново.

4 стъпка
Изпечете питката на 180°C.

ТАНЯ ДИМОВА, Гр. АЙТОС

ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.03.2020

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.