Арменски сладки
Дребни сладки

Изпратена от:

Красимира Антова от Дупница

Необходими продукти:

3 ч.ч. София мел класик
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 кутия локум
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Сложете водата и олиото да заврат. Като кипнат сложете щипката сол и содата, и веднага отстранете от котлона. Добавете наведнъж брашното и бъркайте с дървена шпатула, докато стане топка тесто. Оставете за 10 минути да изстине. Постелете тавата от фурната с хартия за печене. Късайте малки късчета от тестото, в средата на които поставете парченце локум. Оформете като топче, с големина на среден орех и редете в тавата. Загрейте фурната и печете на 180°С. Не ги препичайте, трябва съвсем леко да потъмнеят. Още топли ги оваляйте в пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

12.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.