Аржентински кифлички с кафява захар
Други сладки печива

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

500 г София Мел Екстра
240 мл топла вода
7 г суха мая
55 г бяла кристална захар
8 г сол
5 г есенция течна ванилия
50 г краве масло
100 г кафява захар за топинга
10 г София Мел Екстра за топинга

Начин на приготвяне:

1. Във водата разтворете маята и 1 с.л. от захарта. Добавете 3-4 с.л. от брашното, разбъркайте на каша и изчакайте да втаса маята. В купа пресейте останалото брашно, добавете солта, есенцията и захарта, втасалата мая и замесете по твърдо тесто.

2. На порции добавяйте последващо маслото и месете с ръце, докато тестото поеме маслото и спре да лепне. Ако лепне в повече, просто добавяйте малко брашно, докато се образува хубава мекичка еластична топка тесто.

3. Готовото тесто покрийте в купа с фолио за свежо съхранение и оставете да втаса на топло за поне 1 час. След като е втасало разточете на плота с дебелина около 2 см.

4. Изрежете с кръгла форма за сладки или чаша кръгчета и прехвърлете в намазана с мазнина тава или покрита с хартия за печене.

5. Оставете да втасат около 30 минути.

6. С пръсти леко навлажнете горната част на кифличките с вода, а после поръсете със сместа от тъмно кафява захар и брашно.

7. Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете и оставете 5 минути да изстинат преди да преместите в чиния или върху решетка. Консумирайте в деня, в който са направени.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.