Баница
Баница

Изпратена от:

Славея Петкова от Русе

Необходими продукти:

700 г брашно София мел за баница
300 мл вода
2.с.л оцет
1 с.л. сол
200 г сирене
1 яйце
200 мл олио

Начин на приготвяне:

1. В купа сипваме брашно 700 гр и правим кладенче. Смесваме 300 мл студена вода заедно с 1 суп. лъжица сол и 2 суп. лъжици оцет и сипваме в купата с брашно.

2. Замесваме меко тесто като постепенно добавяма олио около 100 мл. Разделяме тестото на 3 топки и ставяме да почине за 15 мин. Вземаме всяка топка, намазваме с олио и дърпаме от всички страни да стане тънка кора.

3. Поръсваме кората с разбито яйце, лъжица олио и натрошено сирене. Завиваме на руло а след това на охлюв.

4. Подреждаме в намазнена тава и пръскаме отгорес олио.

5. Печем в затгята на 200 градуса фурна за 35 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.