370-400 гр. брашно София Мел Екстра
250 мл. вода
1 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица олио за тестото
1 супена лъжица оцет
150 мл. олио /мас, краве масло/за оформяне
300-400 грама сирене
1. Брашното се пресява и се прави кладенче. Слага се солта, олио, оцет и водата. Замесва се меко, нелепнещо тесто.
2. Разделя се на 6 части. Намазват се обилно с мазнина и се оставят да престоят около 30 минути.
3. Всяка част тесто се раздърпва до прозрачност, намазва се с олио, поръсва се със сирене и се навива на руло.
4. Подреждат се в тава.
5. Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ