Баница с праз
Баница

Изпратена от:

Selime Gadjalova от с.Розино

Необходими продукти:

Баница екстра
3 в.чаши брашно
1 в.чаша хладка вода
1-2 щипки сол
7-8 стръка праз
1 в.чаша олио
3 яйца
1 в.чаша кис. мляко
1 пакет бакпулвер
200 гр. сирене

Начин на приготвяне:

1. Най-напред от брашното и водата,щипка сол омесваме меко тесто за корите.Разделяме на две топки,покриваме с кухненска кърпа и оставяме да отпочине за 10-15 минути.

2. През това време нарязваме праза на ситно. В дълбока тенджера или тиган загряваме олиото и запържваме леко,колкото да омекне. Оставяме за изстине.

3. В дълбока купа разбиваме яйцата с киселото мляко.Прибавяме бакпулвера,праза и натрошеното сирене. Овкусяваме на сол.

4. Преминаваме към разточването на първата кора. Разточваме с големината на тавата, която ще се ползва, но малко да излиза по краищата. Намазняваме тавата и изсипваме сместа. Разточваме и втората кора,която ще покрие баницата от горе. Слагаме и нея и запечатваме с другата.

5. Печем само на долен реотан в предварително загрята фурна на 180°С за 20 минути. След това обръщаме баницата, за да се изпече и от другата страна. Готовата баница с праз покриваме с кърпа,за да омекне малко. Добър апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.