300 г брашно София мел класик
125 г масло
175 г захар
1 яйце
корички от един лимон
5 г бакпулвер
червена боя за сладки
100 г масло за крема
200 г пудра захар
1 ванилия
сок от половин лимон
1. Загряваме фурната на 180 градуса и покривме две тави с хартия за печене.
2. Разбиваме 125 г масло със 175 г захар, докато стане пухкава и лека смес.
3. Добавяме разбитото яйце и лимоновите корички. Пресяваме брашното с бакпулвера и прибавяме към сместа. Прибавяме боята до получаване на желания цвят и месим тесто.
4. Разточваме тестото на набрашнен плот на дебелина от половин сантиметър. Изрязваме бисквити с формички и поставяме в тавата.
5. Печем за 6 - 8 мин., след което ги оставяме да изстинат.
За крема: разбиваме 100 гр. масло, като прибавяме постепенно 200 гр. пудра захар. Добавяме ванилията и лимоновия сок. Оставяме малко да стегне. Залепяме бисквитите с получения крем
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ