Бисквити с шоколад и тиква
Дребни сладки

Изпратена от:

Петя Берберова-Войкова от Бургас

Необходими продукти:

400 г брашно София Мел Класик
300 г почистена и обелена тиква
200 г захар
1 ч.л. сода бикарбонат
1 щипка сол
1 ванилия
1 ч.л. канела
80 г орехи
200 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Тиквата се нарязва на кубчета и се готви на пара до готовност, след което се пюрира и охлажда на стайна температура.

2. Маслото се разбива с миксер, докато се получи гладка смес.

3. Добавя се захарта към брашното и продължава да се разбива до получаване на пухкав крем.

4. Добавя се яйцето като се продължава да се бърка и малко по малко се слага пюрираната тиква и се разбърква добре. Тук вече може и с вилица или лъжица.

5. В друга купа се смесват брашното, содата, канелата и ванилията.

6. Към тях се прибавя маслената смес и отново се бъркат докато се получи хомогенна такава.

7. Шоколадът се реже на малки парченца и се добавя към вече разбърканите съставки. Ако се слагат орехи се добавят също в този момент, като може да са нарязани или смлени.

8. За оформянето на бисквитите се използва лъжица, а самите те са поставят в тава с хартия за печене. Оставя се разстояние между тях, защото ще се надуят.

9. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) за около 18 минути и се оставят да изстинат.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.