Бърза питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Теодора Димова от Варна

Необходими продукти:

650 г брашно София мЕЛ
1 ч. ч топла вода
1 ч. ч прясно мляко
25 г мая
1 ч. л. сол
1 с. л захар
150 г сирене
5 с. л. олио
1 яйце и 1 жълтък

Начин на приготвяне:

1. В топла вода се слага маята заедно със захарта до разтварянето и.

2. В дълбока тава се слага отстрани брашното и солта, а в средата се изсипва сместа. След това се счупва яйцето, добавя се и прясното мляко, олиото и се замесва меко тесто.

3. Отделят се четири равни парчета.

4. Разстиламе ги като ги намазваме с олио и поръсваме със сирене.

5. Накрая ги увиваме заедно и режем на равни части -14 бр. Нареждаме и оставаме да бухне в предварително загрята фурна на 50 градуса  20 минути. След това без да изваждаме от фурната увеличаваме градусите на 200 градуса до готовност. Може да намажете с единият жълтък отгоре и да поръсите със сусам.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

30.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.