600 г брашно Баници
1 яйце
1 ч.л сол
1 ч.ч кисело мляко
1 пакет (10 г) бакпулвер
2 с.л. олио
200 г сирене
1. От всички съставки замесваме тесто, като сиренето прибавяме накрая.
2. Оставяме тестото да отпочине за 30 мин.
3. След това разточваме кора с дебелина 2-3 см. Нарязваме на ромбоидни форми или други форми по желание.
4. Пържим в сгорещено олио, в дълбок съд до златисто.
5. Готовите бухти подреждаме, в съд постлан с кухненска хартия, за да попие излишната мазнина и захлупваме с капак, за да останат мекички. Сервираме с любимо сладко, мед или по ваш вкус!
Забележка: Киселото мляко може да се разреди с 200 мл. хладка вода!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ