Чеснова питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Мариела Димитрова от Ямбол

Необходими продукти:

400 г брашно София мел Класик
7 г суха мая
250 мл. топла вода
1 ч.л сол
2 ч.л захар
30 мл. олио
4 с.л масло
Щипка сол
4 ск. чесън
около половин връзка копър

Начин на приготвяне:

1. В купа се изсипва 200 г от брашното, добавя се маята, топлата вода, солта, захарта, 2/3 от общото количество олио. Обърква се до получаването на гъста каша, като се добавя и останалото количество брашно. Омесва се тестото, оформя се на топка, разтила се леко и се добавя и останалото количество от мазнината. Меси се докато се усвои цялата мазнина.

2. Слага се в купа, покрита с кърпа да удвои от обема си за 40 мин. По-късно втасалото тесто се разделя на 11 части, които се оформят на топки и се оставят върху тава покрита с хартия за печене да втасат повторно за 20 мин.

3. Питката се намазва с жълтък и се пече на 180° за 35 мин.

За заливката: В тенджера се слага олиото, маслото и щипка сол. След като маслото се разтопи се добавя ситно нарязания копър и чесън.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

13.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.