Домашни палачинки
Сладкиши

Изпратена от:

Анна Несторова от Пловдив

Необходими продукти:

4 яйца
прясно мляко-500мл
сол 2милиграма
захар 2 милиграма
сода 2 милиграма
ванилия 1 брой
брашно, колкото поеме

Начин на приготвяне:

Разбиват се добре яйцата. Прибавя се прясното мляко, солта, захарта и содата. Разбъркват се. Постепенно се прибавя брашното, при непрекъснато бъркане, докато сместта се получи с гъстота на боза. Палачинките се пекат най-добре на чугунен теган за палачинки. След изпичане се намазват с масло. Сервират се със сладко, мед, сирене.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.