Джинджифилови сладки с меласа
Дребни сладки

Изпратена от:

стела тошева от софия

Необходими продукти:

350 г брашно + допълнително за разточване
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1 1/2 чаена лъжица джинджифил на прах
1 чаена лъжица канела
1/4 чаена лъжица смляно индийско орехче
1/4 чаена лъжица сол
120 г меко масло
100 г захар
1 яйце
80 г течен мед
80 г меласа

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, подправките и солта. Отделно се смесват маслото и захарта. Разбиват се с миксер докато се получи гладък крем. Добавят се яйцето, медът и меласата. Разбиват се отново докато сместа стане еднородна. Към нея по малко се добавя брашнената смес и се замесва меко тесто. Меси се за кратко докато стане еднородно и престане да лепне.

2. Увива се в стреч фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. Фурната се нагрява на 180°C. Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност на дебелина 5 мм.

3. Изрязват се джинджифиловите формички. Изрезките се събират на топка, разточват се отново и пак се изрязват сладки.

4. Сладките се подреждат в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга.

5. Пекат се в предварително нагрятата фурна на 180°C за 12 минути.

6. След като се извадят от фурната се оставят за 2-3 минути в тавата и тогава се прехвърлят върху решетка докато изстинат напълно.

7. По желание се поръсват с пудра захар или се прави украса с глазура. Важно!!! Дори и да ви се сртува по-течно тестото, след като стегне в хладилника се оправя. Ако добавите повече брашно ще станат по-твърди.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.