Френска селска домашна торта
Торти

Изпратена от:

Криси Тончева от Кърджали

Необходими продукти:

400 г бяло брашно София Мел
1 яйце
200 мл прясно мляко
50 г масло
2 с. л мед
1 с. л сода
150 гр. захар
1 бурканче боровинково сладко
300 г орехи
100 г захар
3 кофички заквасена сметана 20% - 1200 г

Начин на приготвяне:

1. Френска селска домашна торта. Здравейте,представям ви рецептата за френска селска домашна торта с боровинково сладко.

2. Нужни продукти за блатовете: 1 яйце 200 мл. прясно мляко 50 г масло 150 г захар, 2 супени лъжици мед, 1 супена лъжица сода, 400 г брашно София Мел.

3. Всички продукти без брашното се слагат в дълбока тенджера и на средна степен на котлона се оставят да се хомогинезира сместа за около 15 минути. Желателно е да я наблюдавате и разбърквате, докато добие приятен карамелов цвят. След това добавяте брашното и омесвате меко тесто.

4. Разделя се на седем части и се разточва на тънки кръгове за ринг 26-28 см.

5. Изпичат се един по един в предварително загрята фурна на 160 градуса за около пет минути всеки.

6. През това време подготвяте сместа за намазване и слепване на тортата.

7. Нужни са ви: заквасена сметана 20%-3 кофички по 400 г, захар-100 г, смлени орехи-300 г, боровинково сладко - едно бурканче. Всичко това се обърква докато стане хомогенна смес.

8. След изпичане на блатовете ги оставяме да изстинат около половин час, изрязваме ги с ринг за торта и започва правенето.

9. Редът е следният. Слагате от пълнежа на дъното на платото върху което ще ви е тортата. или ринга, или каквото предпочитате за основа.

10. След това слагате блат и обилно от сместа за слепване, защото блатовете са сухи и трябва хубаво да попият. По около три супени лъжици с връх между блатовете.

11. Размазвате равномерно и така до последния блат.

12. След това хубаво намазвате и острани и оставяте за 24 часа в хладилник за да попие хубаво сместа между блатовете.

Да ви е вкусно.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.12.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.