Ябълков щрудел
Други сладки печива

Изпратена от:

Костадин Филипов от гр. Стрелча

Необходими продукти:

3 с. л. брашно София Мел Екстра
1 пакет точени кори
1,5 кг. ябълки
1 1/2 ч.ч. натрошени орехи
100 г масло
9 с. л. захар
2 ванилии
1ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Почистваме и настъргваме ябълките на ренде. Добавяме солта и ги оставяме за около 5-10 минути. Ябълките се отцеждат от водата.
2. Към ябълките добавяме брашното, 6-7 с. л. захар, ванилията и разбъркваме.
3. Към орехите се добавя останалата захар.
4. Изваждаме 1 кора и намазваме с разтопено масло. Върху нея поставяме втора кора и отгоре поръсваме с орехите и ябълковата смес.
5. Краищата на кората се завиват и след това се завиват на руло.
6. Щруделите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
7. Пекът се на 180 градуса, акато се запекат фурната се намалява на 160 градуса до зачервяване.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.