около 300 - 350 г брашно София Мел
125 г масло
125 мл олио
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. какао
1 яйце
1 ч.ч. пудра захар
30 г царевично нишесте
1 бакплувер
1 ванилия
щипка сол
1. В купа чукваме яйцето, добавяме маслото, олиото, киселото мляко и пудрата захар.
2. Разбиваме с миксер, докато се смесят добре всички съставки. Добавяме нишестето и какаото и отново разбъркваме с миксер.
3. В няколко лъжици брашно разбъркваме бакплувера и ванилията и добавяме в купата. Започваме с ръце да месим тестото, като малко по малко добавяме брашно, докато неполучим средно твърдо тесто. Измесваме хубаво и оставяме да почива 15 минути.
4. От тестото взимаме парче колкото орех, оформяме топче, което сплескваме с помоща на дланите. Оформените курабии редим в тава върху хартия за печене.
5. Печем при температура от 180 С за 10- 15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ