Кашкавалки
Други солени печива

Изпратена от:

Десислава Владимирова от Няма

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно София мел Класик
130 г кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца (единият жълтък се отделя)
2 с. л. олио
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
180 г настърган кашкавал
40 г масло
1 ч.л. кисело мляко за намазване

Начин на приготвяне:

1. Настържете си кашкавала и си отделете 40 г.

2. Загрейте фурната на 200 градуса.

3. Сложете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне. Добавете двете яйца, без единия жълтък. Сложете олиото и солта. Разбъркайте добре. Смесете брашното с бакпулвера и го добавете на части в сместа. Бъркайте, докато получите тесто.

3. Прехвърлете го на набрашнен плот и го омесете с още малко брашно, така че да не лепне. Разточете го във формата на голям правоъгълник. Поръсете с настъргания кашкавал цялата повърхност и нарежете малки парченца масло отгоре.

4. Навийте по дължима на руло. Разрежете го по средата. След това всяка половина на още две. Продължете да разрязвате, докато получите 16 рулца.

5. Подредете ги, обърнати нагоре върху тава, покрита с хартия за печене.

6. Разбийте жълтъка с 1 ч.л. кисело мляко и намажете с тази смес рулцата. Поръсете с останалия кашкавал и поставете по парченце масло.

7. Печете кашкавалките на силно загрята фурна около 20-25 минути.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.