Кашкавалки на конци
Питка, Погача

Изпратена от:

Miglena Rumenova от гара Елин Пелин

Необходими продукти:

700-800 г брашно София Мел екстра
350 мл прясно мляко
1 кубче мая
1 ч.л. захар
2 яйца
5 с.л. олио
1 с.л. сол
100 г масло
300 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Затоплете леко млякото, добавете маята и захарта. Разбъркайте хубаво и оставете 10 мин. След това добавете и олиото.

2. Пресявате брашното и правите кладенче, в него слагате млякото, солта, 1 яйце и 1 белтък (жълтъка го оставяме за намазване). Меси се меко и еластично тесто.

3. Оставяте го да втаса 40 мин. След това разделяте тестото на 9 равни части (топки).

4. Взимате една топка и разточвате, мажете с разтопено масло, поръсвате с кашкавал и завивайте на руло и усуквайте. След това завийте на охльов и поставете в намаслена тава.

5. По този начин и с осталалите 8 топки. Като не ги слагате много плътно. Оставете да втаса още 20 мин.

6. След това намазвате с масло и разбъркан жълтък.

7. Печете около 45 мин на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.