Сладкиш с ябълки и канела
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Маргарита Бонева от С. Лесново

Необходими продукти:


2 ч.ч брашно София Мел
1 ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч захар
3 ябълки
1 бакпулвер
1 ч.л канела
1 ванилия

Начин на приготвяне:

1. Настъргваме ябълките на ренде. Към тях прибавяме 2 яйца, кисело мляко и олио и разбъркваме добре.

2. След това добавяме и сухите съставки и отново разбъркваме до усвояване на брашното.

3. В намаслена форма за кекс изсипваме сместа и печем на 180 градуса. Проверяваме дали е готов с клечка за зъби. Може да ви се стори глетав, но това е заради мекотата на ябълките. Заради тях и канелата, кексът ухае невероятно!

Да ви е вкусно!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

14.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.