2 1/2 ч.ч брашно София Мел
3 яйца
1 1/2 ч.ч захар
1 ч.ч прясно мляко
1 ч.ч олио
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
1 кора от лимон
1. В дълбок съд с миксер разбиваме яйцата до получаване на пухкава пяна. Прибавяме захарта и разбъркваме на 1 степен. След това прибавяме прясното мляко, олиото,бакпулвера, ванилията и брашното. Разбъркваме всичко с миксер.
2. Накрая настъргваме една кора от лимон, на едро ренде.
3. Изсипваме в намазнена и набрашнена форма и печем в предварително загрята фурна на 180°С.
4. Готовия кекс изваждаме от формата, когато напълно изстине. Поръсваме с пудра захар.
Отлично върви със следобедно кафенце или чай!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ