2 ч.ч. брашно София Мел
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 к.ч. олио
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. бакпулвер
2с.л. какао
300 гр течен шоколад
олио за намазване
1. В дълбока купа се разбиват яйцата и захарта с миксер до получаване на пухкава смес.
2. Добавят се олиото, а след него и млякото като продължава разбиването с миксер. Накрая добавяме смесените предварително бакпулвер и брашно.
3. Отсипваме една трета от сместа и смесваме с какаото. Във вече намазаната с олио форма за кекс отсипваме половината от сместа без какао, с лъжица отгоре слагаме 150 г течен шоколад, след него изсипваме сместа с какао, следва слой с останалия течен шоколад и завършваме с останалата смес.
4. Печем на 180 г около 40-45 мин. Оставяме кексът да изстине, за да може по-лесно да го отделим от формата.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ