Кекс с вафли
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Ирена Колева от Град Русе

Необходими продукти:

200 г брашно София мел
3 яйца
100 мл. олио
1 бакпулвер
4 вафли
200 г захар
200 г кисело мляко
20 г масло

Начин на приготвяне:

1. Разбиваме яйцата заедно със захарта и се добавя олиото и киселото мляко.

2. Брашното се смесва с бакпулвера и се прибавят към разбитите яйца и се продължава с разбиването.

3. Вафлите се натрошават или настъргват и се прибавят към кекса (оставяме си малка час за накрая). Кексът се пече около 40 мин. на 180 градуса или до суха клечка. Когато е готов се обръща, намазва се с маслото и се поръсва с настърганата вафла.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

21.02.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.