Хайдушки калпак
Други солени печива

Изпратена от:

Христина Викторова от Перник

Необходими продукти:

Около 800-900 г брашно София мел Класик
300 мл прясно мляко
1/2 кубче мая
1 с.л захар
1 с.л сол
3 с.л олио
2 яйца + 1 за намазване
800 г месо
400 г гъби
1-2 глави лук
1-2 скилидки чесън
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. От съставките за тестото се замесва средно меко тесто и се оставя да почива около 40-50мин.

2. Разточва се в кръг с дебелина около 0.5 см. Края на тестото се нарязва за ивици с дължина около 4-5 см и се премятат една наляво, една дясно и се оставя за още около 30 мин.

3. Плънката: Всичко се нарязва на дребно и се запържва почти до готовност. Изсипва се в средата на питката и за пече на 180 градуса за 40 мин. След това се поръчва с кашкавал като се извади.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.