Киш Лирейн
Други солени печива

Изпратена от:

Десислава Владимирова от Няма

Необходими продукти:

200 г брашно София Мел Класик
125 г масло
1 яйце
1/2 с.л сол
1 с. л студена вода
200 г гъби печурка
200 г чедър
200 г пушен бекон
3 яйца
200 г сметана за гoтвене
1/2 ч. л индийско орехче
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:

1. Сложете в купа брашното, нарежете на малки парченца студеното масло, чукнете едно яйце и добавете малко сол. Претрийте сместа с пръсти, докато получите маслено тесто. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода, за да се спои добре. Оформете тестото на топка и го увийте във фолио.

2. Поставете го в хладилник за 30 минути.Измийте и нарежете гъбите.

3. Нарежете бекона на кубчета. Запържете ги в малко зехтин в тиган, докато добият златист загар.

4. В купа разбийте яйцата, заедно със сметаната, индийското орехче, солта и пипера. Добавете настъргано сирене Чедър и разбъркайте добре.Загрейте фурната на 180 градуса.

5. Пригответе си форма за печене на пай. Извадете тестото, леко го намачкайте с ръце да поомекне. Поръсете плота с брашно и го разточете на голям кръг.

6. С помощта на точилката прехлупете единия край на кръга и прехвърлете върху формата за печене. Облепете и страните. Отрежете излишъка над ръба. Надупчете с вилица дъното и изпечете кората до златист цвят.

7. Разпределете плънката от гъби и бекон върху маслената кора. Полейте с яйчения крем със сирене Чедър и изпечете пая за около 30 минути до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.