Коледна погача
Питка, Погача

Изпратена от:

Даниела Йорданова от Русе

Необходими продукти:

1кг брашно София мел класик
1 кубче мая
1 ч.ч кисело мляко
2 яйца
около 50 г краве масло
2 с.л. олио
100 г сирене

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме 1 кг брашно, най- добре 2 пъти. Правим кладенче. В чаша навиваме 300 мл хладка вода, в която пускаме кубчето мая заедно с 1 с.л. захар.

2. Когато се разтвори го изсипваме в кладенчето. Добавяме 1 яйце и 1 белтък.

3. Жълтъка заделяме настрани за намазване. Месим. Добавяме 2 с.л. олио или разтопено масло по избор. Добавяме 1 ч.ч кисело мляко и малко сол. Месим, докато се получи меко тесто.

4. Режем на две равни половинки.

5. Всяка разточваме. Мажем едната половина с масло и добавяме сиренцето. Слагаме другата отгоре, така че да слепнат. Мажем отгоре с още малко масло. Режем на 16 части, които навиваме като кифлички и редим в намаслена и леко посипена с брашно тава.

6. Мажем с жълтъка и Добавяме сусам по желание. Оставяме около час завито да престои, за да удвои обема си.

7. Печем на 200 градуса около 50 мин.

8. Вадим и се наслаждаваме.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

30.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.