Къпана баница
Баница

Изпратена от:

Selime Gadjalova от с.Розино

Необходими продукти:

650 гр брашно София мел Баници
6 бр. яйца
50 мл вода
1-2 щипки сол
125 гр масло
200 гр сирене

Начин на приготвяне:

1. От всички съставки замесваме средно меко от тесто. Оставяме да отпочине за 30 мин. След това разделяме на 8 бр. топки и разточваме една по една. Разточените кори подреждаме върху кухненска кърпа.

2. Слагаме на котлона тенджера с 2 л. вода да заври. В друг дълбок съд приготвяме ледено студена вода.И тава намазнена с разтопеното масло,в която ще подреждаме корите.

3. Всяка кора пускаме в горещата вода да се попари за около 30 сек. до 1мин. Самата кора се издува като балон. След това с помощта на решетка изваждаме и прехвэрляме кората в студената вода за 1 мин. да се охлади.

4. Повтаряме процедурата с всяка от разточените кори,докато свършат.Всяка кора намазваме обилно с масло,а между всяка две кори поръсваме със сирене.

5. Нарязваме баницата на квадрати и изпичаме в предварително загрята фурна на 180°С за 45мин. или до получаване на приятен загар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

03.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.