Масленки
Дребни сладки

Изпратена от:

Кристи Велкова от София

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел тип 500
200 г масло
100 г захар
2 белтъка
пудра захар и ванилова захар

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте маслото със захарта, като предварително сте оставили маслото да се размекне на стайна температура. След това добавете брашното и белтъка. Започнете да месите. Ще се получи меко тесто.

2. След като тестото е достатъчно гладко го разделете на малки топки, които да оформите с ръце.

3. Можете да оформите продълговати или кръгли форми с ръце. Изпечете получените сладки на умерена фурна – не повече от 180 градуса.

4. След като са готови ги оваляйте в пудра захар, която сте пресели с пакетче ванилия или ванилова захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.