Меденки
Дребни сладки

Изпратена от:

Гергана Лазарова от Огняново

Необходими продукти:

София мел Екстра 4 чаени чаши
2 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша мед
1 чаена чаша мас
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 супени лъжици канела

Начин на приготвяне:

1. Първата стъпка от рецептата за меденки е разбиването на яйцата и разтопената мас. Най-добре е да използвате миксер. Добавяте захарта и меда и отново разбивате много старателно.

2. Пресявате брашното и заедно със содата и канелата го добавяте лъжица по лъжица към яйчената смес. Докато сместа е по-рядка бъркайте с миксера, а след като се получи тесто го извадете от купата и месете с ръце. Добавяйте брашно и месете до получаване на лепкаво, меко тесто.

3. Разточете тестото на кора с дебелина около 0,5 см и използвайте формичките, които си имате вкъщи. За да се получат камбанките, елхичките, ангелчетата и цялата компания е необходни тестото да не е разточено много тънко, защото в противен случай няма да можете да ги отделите от работния плот.

4. Печете меденките до розово в предварително загрята на 180 градуса фурна върху хартия за печене.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.