Меденки
Дребни сладки

Изпратена от:

Катя Бурчина от Вълчедръм

Необходими продукти:

около 550-600 г брашно София мел
2 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
6 с.л мед
1 с. л. канела
1 с. л. какао
1/2 с. л. куркума
1/2. с. л. джинджифил
1 ч. л. сода

Начин на приготвяне:

1. Яйцата и захарта се разбиват.

2. Прибавяме олиото, меда, сухите подправки и разбъркваме и започваме да добавяме брашното.

3. Омесваме тесто което се оставя за около 1 час. След това расточваме на кора с дебелина около 0.5 сантиметра и изрезваме с формички.

4. Редим в тава покрита с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 8-10 минути.

5. По желание украсява е с растопен шоколад или айсинг.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

30.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.