800 - 900 г брашно София мел
1 яйце
400 г кисело мляко ( масленост 4 / 5 )
2 с.л. олио
3 - 4 с.л. топла вода
1 ч.л сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
За плънката:
1 яйце
200 - 250 г сирене
олио за пържене
1. Содата се слага в млякото да шупне. От всички продукти се замесва средно меко тесто.
2. Оставя се намазано с олио и покрито с кърпа за около 2 часа. Аз обикновено приготвям тестото вечерта и го оставям в хладилник.
3. Разточва се кора, която се нарязва на правоъгълници , слага се плънка от разбитото яйце със сирене и се похлупва.
4. Краищата се притискат хубаво с вилица или с ръка, за да не изтече плънката.
5. Оформям всички мекички и след това започвам да ги пържа.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ