Мъфини с тиква
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Виктория Рангелова от София

Необходими продукти:

180 гр. брашно София Мел kласик
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела на прах
1/2 джинджифил на прах
1/2 карамфил на прах
2 яйца
120 мл. олио
180 гр. захар
1 пакетче ванилия или 1 ч.л. течна ванилия
60 мл. прясно мляко
200 гр. тиквено пюре (тиквата се сварява, след което се пасира, за да стане на пюре)

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват яйцата, олиото, прясното мляко, захарта и ванилията.

2. Разбиваме с миксер на най-ниската степен до получаване на хомогенна смес.

3. След това се прибавя тиквеното пюре и отново разбираме сместа.

4. Веднага след това добавяме и сухите съставки (брашното, солта, содата, бакпулверът, канелата, джинджифилът и карамфилът), които предварително сме смесили хубаво в друг съд.

5. Изсипваме вече готовата смес във формички за мъфини, като се стараем да ги покрием почти до ръба.

6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, като проверяваме дали са готови с клечка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.