Милинки
Други солени печива

Изпратена от:

Гергана Лазарова от Огняново

Необходими продукти:

500 грама София Мел класик
кубче мая
яйце
150 мл. топло прясно мляко
120 мл. вода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
200 г сирене
100 мл. олио

Начин на приготвяне:

1.Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме, докато започне да се образува пяна.

2. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето и олиото. Добавяме брашното, маята и постепенно и замесваме меко тесто. Оставяме да втаса в намаслена тава, докато обемът му се увеличи 3 пъти.

3. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки, които редим в намаслена тава. Поръсваме ги със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио. Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна.

4. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

18.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.