Мързеливки
Дребни соленки

Изпратена от:

Теодора Нанкова от Севлиево

Необходими продукти:

2 и 1/2 чаени чаши Брашно Класик
1 чаена чаша - Кисело мляко 
1 чаена лъжица - Сода 
1/2 чаена чаша - Олио 
1 чаена чаша, настъргано на едро ренде Краве сирене 

Начин на приготвяне:

1. Смесват се киселото мляко и содата.

2. Към тях се добавят последователно олиото, брашното и настърганото сирене. Сместа се разбърква с вилица. Получава се меко тесто.

3. От него се оформят с ръце топчета с големина на малка ябълка. Подреждат се на разстояние в тавичка върху хартия за печене.

4. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

5. След изваждане се намазват с краве масло.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.