Палачинки класика
Други сладки печива

Изпратена от:

Нели Мазгалова от гр. София

Необходими продукти:

200 гр. брашно тип Екстра София мел
2 яйца
400 мл. прясно мляко
щипка сол
30 г слънчогледово олио

Начин на приготвяне:

1. Разбъркваме яйцата. Разбиваме ги отново с добавена щипка сол. Докато бъркаме добавяме млякото. Постепенно добавяме брашното.

2. Бъркаме докато се получи хомогенна смес. Добавяме слънчогледовото олио.

3. Загряваме тигана. Поставяме черпак от сместа и разливаме равномерно по тигана.

4. Пържим до отлепяне на краищата на палачинката, обръщаме, пържим отново до отлепяне на краищата на палачинката. Сместа е за около 10 палачинки.

5. Гарнираме на вкус.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.