Памук погача на кифлички
Питка, Погача

Изпратена от:

Искра Аймалиева от Благоевград

Необходими продукти:

900 гр брашно София Мел Екстра
240 гр хладко прясно мляко
240 гр хладка вода
200 мл олио
20 гр захар
5 гр сол
20 гр прясна мая
1 жълтък за намазване
семена за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Маята и захарта се разтварят във водата. Покрива се с кърпа и се оставя настрани за 10-15 минути да шупне.

2. В купа се слагат предварително пресятото брашно. В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото. Сипва се захарта и солта. Разбърква се с лъжица. Меси се до меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно. Разделя се тестото на 2 топки и се разточва на тънко и в кръг. Разделят се на по 8 части.

3. Правят се кифлички. Редят се в тава, покрита с хартия за печене. Втасват 40-50 минути на топло. Трябва да удвои обема си. Маже се с жълтък. По желание се ръси със семена.

4. Пече се при 180°C за 40-50 минути до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

26.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.